Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

5 PLANTES DE TARDOR PERFECTES PER DECORAR EL TEU JARDÍ

14-11-2019

RETORNA EL COLOR DEL JARDÍ DE LA TEVA MASIA - CASA DE CAMP AMB PLANTES DE TARDOR!

Estàs pensant en replantar teu jardí? Amb la baixada de les temperatures algunes plantes es marceixen deixant pla el terreny de la teva torre - casa, masia, casa de poble o masia - casa de camp. En aquest article et recomanem 5 plantes de tardor que faran del teu jardí un espai alegre i colorit!

1. Hortènsia


Aquesta planta no suporta la calor, prefereix un clima més fred i aguanta bé les pluges abundants, freqüents a la tardor. A més, l'hortènsia només necessita dues hores de llum al dia, pel que pot sobreviure durant les èpoques en què el cel està més ennuvolat. Els colors de les flors de l'hortènsia oscil·len entre els rosats, morats i blaus.

2. Pensament o viola tricolor

És una planta d'exterior que necessita llum solar tot el dia i que la seva terra es mantingui humida, per això és una de les plantes de tardor més recomanada. És aconsellable enriquir el seu sòl amb adobs i nutrients per enfortir el creixement. És una planta que aguanta bé el fred si les seves condicions són les adequades, en canvi, en èpoques de calor excessiva poden marcir. La flor dels pensaments pot ser de colors molt variats, però els que predominen són els blancs, grocs, vermells, morats, rosats i blaus, entre d'altres.

3. Cyclam

Aquesta és una planta perenne que aconsegueix florir en els mesos més freds, és molt vistosa i hi ha més de 600 espècies diferents. Encara que necessita molta aigua per sobreviure, és important no entollar la seva terra, ja que podria marcir. Es recomana col·locar un plat amb aigua en la seva base perquè vagi absorbint a poc a poc; la terra sempre ha d'estar humida. Pot créixer en exteriors i també en interiors, sempre que no estigui a prop de fonts de calor. Pot plantar-se en zones de semi ombra a l'exterior, però en interiors requerirà llum solar directa. Les seves flors són molt curioses, ja que els pètals creixen cap amunt i poden ser de diversos colors, dins de la gamma dels blancs, vermells, rosats i morats.

4. Cols ornamentals

El seu nom fa justícia a la seva semblança amb les cols de l'hort, però aquestes no són comestibles. Presenten colors blancs, verdosos i morats, a més d'unes fulles arrissades molt característiques. És una planta fàcil de cuidar, només necessita un lloc al jardí de la teva torre - casa, masia, casa de poble o masia - casa de camp on arribi bé la llum del sol i reg regular (evitant ofegar la seva terra). Els mesos més recomanats per plantar-les són entre octubre i novembre.

5. Margarida dels prats

Pots plantar-la en qualsevol moment de l'any, ja que s'adapta a qualsevol mena de clima, però, la seva plantació és més habitual durant els mesos de tardor, ja que necessita molta humitat per sobreviure. En aquesta estació en què les pluges són més freqüents, l'observaràs en el seu màxim esplendor. Les seves cures són senzilles, ha d'estar en un lloc assolellat o de semi ombra, rebre força aigua en el període de creixement, i anar regulant el reg progressivament. Les flors d'aquesta planta solen ser de color blanc, però hi ha altres varietats de colors més vius com grocs, vermells, rosats o morats.

És un bon moment per replantar el jardí de la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp amb aquestes boniques plantes de tardor! Torna a omplir de color i alegria la teva llar, gaudeix veient créixer els primers brots i descobreix més sobre les seves cures.