Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

6 CONSELLS PER A ESTALVIAR A LA FACTURA DE L'AIGUA A L'ESTIU

25-07-2019

COMENÇA A ESTALVIAR A LA FACTURA DE L'AIGUA A L'ESTIU DE LA TEVA TORRE - CASA, MASIA, CASA DE POBLE, O MASIA - CASA DE CAMP

Durant els mesos d'estiu, el consum d'aigua incrementa considerablement a les llars, això produeix una pujada a la factura del subministrament. Aquest estiu gaudeix de les vacances a la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp, sense haver de preocupar-te pels imprevistos. Segueix aquests 6 consells per a reduir la teva factura de l'aigua i aprèn a utilitzar aquest recurs de manera més eficient.

1- Dutxes estiuenques

Canvia els banys per dutxes, això t'ajudarà no només a refrescar-te ràpidament, sinó també a reduir considerablement el consum d'aigua. Quan omplim la banyera,  gastem el doble de litres d'aigua de forma innecessària. S'estima que una dutxa diària ha de durar entre 5 - 10 minuts, així doncs, si et dutxes de manera freqüent en aquesta època de l'any, pots intentar reduir el temps de cada dutxa.

2- Omple el rentaplats i la rentadora abans de posar-los en marxa

Si fregues els plats a mà i vols començar a economitzar l'aigua, considera l'opció d'incorporar a la teva cuina un rentaplats. Aquest electrodomèstic t'ajudarà a estalviar fins a un 50% a la teva factura de l'aigua; també és molt recomanable omplir la rentadora fins a la seva màxima capacitat abans de posar-la en funcionament; una idea molt pràctica és fixar un dia de la setmana per a realitzar aquesta feina.

3- Aprofita l'aigua freda de la dutxa i emmagatzema la de pluja en una cisterna

Si esperes que l'aigua de la dutxa surti una mica temperada, no malbaratis l'aigua freda que surt quan obres l'aixeta; pots emmagatzemar-la en un cubell per a destinar-la a altres tasques com rentar els plats (si no disposes de rentaplats) o la roba delicada i inclús per a fregar els sòls o regar les plantes. Si vius al camp o la muntanya, pots començar a emmagatzemar l'aigua de la pluja (molt més neta que la que cau a les ciutats), col·locant cisternes a la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp, per després utilitzar-la per a regar el jardí o per a omplir l'aigua de la piscina, per exemple.  

4- Utilitza sistemes d'estalvi per a les aixetes                

Els economitzadors o difusors són sistemes econòmics i de senzilla instal·lació a les aixetes, que apliquen aire a l'aigua que brolla amb l'objectiu de reduir el cabal sense disminuir la pressió. No es nota el canvi però sí l'estalvi a la factura de l'aigua.

5- Evita les fugues en lavabos, canonades i aixetes.

Les causes més freqüents en l'increment de la despesa en aigua són les fugues. Revisa les aixetes, les claus, els lavabos i canonades. Fes les reparacions necessàries i intenta portar un control regular per a assegurar-te un estalvi eficaç.

6- Rega a la nit
 
Durant la nit baixen les temperatures, un moment perfecte per a regar les plantes i els cultius. La calor no evapora l'aigua de la terra i aquesta absorbeix millor totes les seves propietats i minerals.

¿Vols reduir el teu consum per a evitar una factura de l'aigua elevada aquest estiu? Cuidant aquests detalls en el teu dia a dia, aconseguiràs estalviar i seràs més respectuós amb el medi ambient, ajudant a preservar un recurs tan valuós per a la vida com ho és  l'aigua. ¿Ja has començat a aplicar aquests consells a la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp?