Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

COM ACONSEGUIR QUE LA TEVA CASA SIGUI EFICIENT I SOSTENIBLE?

21-11-2019

CONSELLS PERQUÈ LA TEVA CASA SIGUI MÉS EFICIENT I SOSTENIBLE


Vols conèixer 8 claus per fer la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp més eficient i sostenible? En aquest article t'expliquem com aconseguir-ho d'una forma senzilla i sense fer canvis substancials al teu habitatge.

1- Entorn de la casa. L'entorn on està situat el teu habitatge és molt important a l'hora de mesurar la seva eficiència. Hauràs de tenir en compte si es troba en un lloc fred o pel contrari, a un més càlid, ja que les condicions climàtiques són un factor clau a l'hora de condicionar tèrmicament la teva llar de manera adequada.

2- Vigilar l'aïllament. Com expliquem a l'article "4 consells per a millorar l'aïllament tèrmic de la teva llar de manera senzilla", és imprescindible localitzar i tapar aquells racons i racons que actuen com a "punts de fuga" i deixen escapar la temperatura de la llar, si no ho fem, podríem arribar a gastar el doble amb la factura de final de mes. Per a això, serà molt útil col·locar cinta d'escuma aïllant, rivets o juntes a les portes i finestres, triar un bon revestiment de fusta per als sòls, parets i/o sostres, i col·locar catifes i mantes per donar major calidesa a les habitacions, aquests consells t'ajudaran a mantenir la temperatura del teu habitatge i alhora, a millorar la seva eficiència.

3- Estalviar en subministraments. Per a aconseguir una torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp més eficient i sostenible, caldrà controlar la despesa en subministraments. Per a aconseguir-ho sense gaire esforç, es poden instal·lar sistemes de dosificació de l'aigua a les aixetes (instal·lació senzilla), omplir una galleda amb l'aigua freda de la dutxa mentre esperem que s'escalfi, utilitzar electrodomèstics amb l'etiqueta més eficient, utilitzar bombetes LED (que consumeixen menys electricitat), i/o programar els sistemes de condicionament tèrmic perquè s'apaguin en passar un cert temps.


4- Utilitzar energies renovables / alternatives. T'has plantejat col·locar panells solars a casa teva? Aconseguir energia gràcies a la llum del Sol sona molt interessant, ja que és una alternativa que farà la teva llar més eficient, reduint la despesa en la factura a final de mes, i també sostenible, perquè reduiràs les teves emissions de CO2 a l'atmosfera. També pots utilitzar altres fonts d'energies renovables, com les bombes d'aerotèrmia, que recuperen l'energia existent en l'aire de l'exterior, i la utilitzen per generar fred o calor a la llar.

5- Electrodomèstics de baix consum. Aquesta és una opció també recollida en el punt 3, i implica la compra d'electrodomèstics més responsables amb les nostres butxaques i amb el medi ambient. Ara, les rentadores, assecadores, rentavaixelles, neveres i congeladors (entre altres), han de portar una etiqueta d'eficiència que indiqui quina potència tenen, quin és el seu percentatge de consum energètic i el seu nivell d'eficiència. Els electrodomèstics que els que menys consumeixen compten amb les etiquetes A+, A++ i A+++, i per tant, són els més recomanats per a aconseguir que la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp sigui més eficient i sostenible.

6- Reciclatge. Encara que no ho sembli, diàriament generem centenars de residus, tot allò que no consumim o utilitzem ho és, per tant, sense adonar-nos n'omplim el planeta. Què podem fer perquè la nostra llar sigui realment sostenible? Reciclar, no sols els envasos, tot el que puguem. L'aigua de la dutxa, l'oli per a fregir (molt tòxic per a les mars i oceans), els penja-robes, poden convertir-se en penjadors per als abrics, els CD's antics o defectuosos, poden servir per a espantar els ocells si tens un hort, els pots d'olives poden utilitzar-se per a emmagatzemar arròs o llegums, fins i tot una roda punxada serveix per a fer un gronxador al jardí. Reciclar a casa pot convertir-se en un exercici de creativitat molt divertit!

7- Aliments ecològics. Si no tens un hort propi però tens terreny per a fer-lo... T'animem a provar-ho! És una manera de fer torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp més sostenible... Et proveirà d'aliments ecològics molt sans! Pots plantar tomàquets, patates, fesols tendres, enciams, pastanagues, albergínies, carabassons... i tota mena d'arbres fruiters.

8- Productes de neteja responsables amb el medi ambient. Has pensat en tot allò que gastem en productes de neteja per a la llar i en com contaminen? El nostre últim consell és començar a reemplaçar els productes tradicionals o alguns d'ells (que contenen químics molt nocius), per uns altres més ecològics i que no sols cuiden millor la teva llar, també emeten menys gasos tòxics; els podràs trobar en supermercats ecològics i botigues especialitzades.

Fes la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp més eficient i sostenible, redueix l'impacte econòmic en la teva factura i contribueix també amb la millora del planeta, de manera senzilla, conscient i creativa.