Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

4 CONSELLS PER MILLORAR L'AÏLLAMENT TÈRMIC DE LA TEVA LLAR DE MANERA SENZILLA

05-11-2019

MILLORA L'AÏLLAMENT TÈRMIC I PREPARA LA TEVA CASA PER A L'ARRIBADA DEL FRED!

A la tardor comencen a baixar les temperatures i, a poc a poc, anem sentint la presència de l'hivern, mesos en què encenem molt més la calefacció, amb la finalitat d'evitar el fred. En aquest article et donem alguns trucs per a millorar l'aïllament tèrmic de la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp, amb la finalitat d'ajudar-te a evitar les pèrdues de calor en el teu habitatge.

1- Portes i finestres

La calor d'un habitatge pot escapar-se sense adonar-nos, sobretot a través de les finestres i les portes, dos punts de fuga molt freqüents a les llars, i per tant, els que més en compte cal tenir a l'hora de millorar l'aïllament tèrmic. És molt recomanable escollir unes finestres resistents, si pot ser amb doble vidriat i amb cambra d'aire hermètica, que aïlla l'interior de l'habitatge de la temperatura exterior i també del soroll. Com a alternativa, podem combatre la fuita de la calor amb un bon sistema de persianes, tancant els porticons exteriors/interns a les nits, o col·locant cortines gruixudes a les finestres, que faran una funció de barrera per al fred.

A més, a través de les portes també pot filtrar el fred, per això podem optar per col·locar una porta principal massissa o de fusta noble, que a més d'oferir gran resistència pel que fa a la seguretat, impedirà el pas del fred cap a l'interior. Cal tenir en compte la importància de posar una bona fusteria tant a les portes com a les finestres, i tapar qualsevol esquerda o forat amb silicona, o altres materials aïllants com rivets, juntes i altres materials, fàcils d'instal·lar en cantonades i/o en superfícies superiors/inferiors.

2- Parets i sòls
 
Una forma senzilla d'aïllar les parets i sòls de la teva casa, masia, casa de poble, o casa de camp, sense massa esforç i a un preu assequible, és cobrint-los amb revestiments de fusta, que impedeixen que la calor s'escapi cap a l'exterior. Els sòls també poden ser coberts amb moquetes o catifes, que influeixen notablement en l'aïllament tèrmic de la llar, gràcies als seus teixits, que retenen la calor i impedeixen que el sòl es converteixi en un punt de fuga. El fet de tenir mantes, edredons, fundes o altres elements tèxtils en les habitacions també contribueix al manteniment de la calor de la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp.

3- Aprofita la llum solar

Durant el dia, aprofita la llum del sol tot el que puguis, tant per il·luminar com per escalfar l'interior de l'habitatge. Aclareix les finestres de cortines, porticons i persianes. Els vidres produeixen un "efecte mirall o lupa" cap a l'interior del teu habitatge, és a dir, condueixen la irradiació solar i, per tant, la seva calor, als punts on arriben els raigs de sol.

4- Programa teus sistemes de climatització
 
L'alternativa que escull la majoria per fer front al fred és encendre la calefacció o qualsevol sistema de climatització de què es disposi, però, aquests solen gastar molta electricitat, i el seu ús prolongat pot afectar negativament la factura de la llum a final de mes. Escull sempre sistemes que permetin programar el seu ús, és a dir, que s'apaguen automàticament després d'un període de temps establert; si has dut a terme una bona millora de l'aïllament tèrmic de casa teva, en apagar l'aparell, només caldrà tancar portes i finestres per mantenir la calor a l'estada per més temps.

Un bon aïllament tèrmic a la teva torre - casa, masia, casa de poble, o masia - casa de camp pot ajudar-te a estalviar fins a un 30% d'energia, un factor positiu que es tradueix també en un estalvi considerable en la factura de la llum i en menys emissions de CO2 cap a l'atmosfera. A més, t'asseguraràs un certificat energètic eficient i de qualitat, molt necessari si algun dia vols vendre la teva casa. Abans que arribi l'hivern, posa molta atenció a possibles punts de fuga o desperfectes que puguin perjudicar l'equilibri tèrmic del teu habitatge, així quan arribi el fred estarà ben preparat.